Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Embalatges especials: quins tipus hi ha i per a què serveixen?

Descobriu alguns dels tipus d'embalatges especials més habituals i el seu abast.
Mai abans en la història de la humanitat hi ha hagut tanta diversitat d'empreses i productes, ni tanta facilitat per exportar i importar objectes de tot tipus fins als llocs més recòndits de la planeta. Aquest fet ha estat possible també gràcies a la capacitat de les empreses d'embalatge de donar solucions a les molt diverses necessitats de la indústria per al transport de mercaderies, tant a través dels embalatges estàndard, com dels embalatges especials dissenyats per permetre un transport segur dels productes amb necessitats que es surten de la norma, ja sigui a causa de les seves dimensions, com a la seva delicadesa, perillositat, etc.

     

En aquest sentit, la diversitat d'embalatges especials és, per la seva pròpia naturalesa, gairebé il·limitat. No obstant això, hi ha algunes característiques comunes que ens permeten classificar-los en diversos tipus, d'entre els quals veurem alguns dels més utilitzats.

Potser l'exemple més clar d'embalatges especials sigui el tipus d'embalatge per a mercaderies perilloses. Aquests embalatges estan necessàriament dissenyats per assegurar el transport i emmagatzematge de totes aquelles mercaderies com líquids inflamables, materials corrosius, gasos tòxics, etc., capaços de fer mal a les persones, a el medi ambient o als béns materials del seu entorn. A causa de que la seguretat en aquests casos és especialment important, és imprescindible que siguin embalatges homologats i degudament etiquetats segons les diferents normatives.

Quant a la seva composició, aquests embalatges especials estan fets de materials molt diversos, sent els més comuns diferents tipus de plàstics i metalls, i es classifiquen en tres grups segons el nivell de perillositat de la càrrega que protegeixen.

Un altre tipus d'embalatges especials són els anomenats embalatges tècnics. Aquests embalatges són principalment utilitzats per transportar i manipular productes especialment delicats i d'alt valor com a equips de telecomunicacions, equips audiovisuals, material mèdic, etc.

Solen ser maletes i flight cases que, en la seva part més externa, estan fetes completament d'alumini o de fusta recoberta de PVC, però amb elements metàl·lics com les frontisses o els reforços de les cantonades. La part interior, sol estar composta per escumes o plàstics tous que s'adapten a les peces a transportar evitant el seu desplaçament a l'interior de l'embalatge.

D'altra banda, quan la càrrega a transportar són productes lleugers, d'estructura alguna cosa resistent, però de superfícies delicades com, per exemple, tapisseries i peces interiors de vehicles, és habitual utilitzar embalatges especials de cartró fets a mida de la peça a embalar. La possibilitat de crear aquests embalatges a mida, permet la correcta fixació durant el transport, així com durant la càrrega i descàrrega de la mercaderia.

Aquest tipus d'embalatge especial, combina la lleugeresa i el baix cost de l'cartró, amb la possibilitat de reforçar els punts crítics de contacte amb la peça per donar robustesa i especial protecció a les seves parts més delicades, podent-se també combinar amb altres embalatges exteriors més robustos de fusta, plàstic o metall.

En els casos en què els productes a transportar són objectes molt pesats i voluminosos, sense possibilitat de dividir per parts, com a grans estàtues o maquinària pesada no desmuntable, el més habitual, és dissenyar embalatges especials de fusta a mida.

En aquests casos, també resulta molt important dur a terme un bon trincatge de la mercaderia que asseguri la càrrega davant possibles desplaçaments durant el període de transport i manipulació.

Finalment, cal recordar que, tan important és triar els embalatges especials adequats a les necessitats de la mercaderia a transportar, com l'execució de l'transport d'aquestes mercaderies. En aquest sentit, sempre és recomanable contractar empreses d'embalatge i transport de mercaderies especials que, com Embalex, disposin d'una àmplia experiència en aquestes dues tasques, de manera que puguin encarregar-se de tot el procés de la manera més segura i eficient, a través d'un servei de transport propi.
Contacti amb nosaltres
Per posar-te en contacte amb nosaltres, omple el següent formulari.
Descarregar catàleg de serveis
Notícies Veure totes
Normativa NIMF-15 per al tractament tèrmic de fusta al comerç exterior
El tractament tèrmic de la fusta
El tractament tèrmic de la fusta és un procés crític que es fa servir per eliminar plagues i malalties, així com per complir les normatives internacionals que regulen el comerç de fusta a l'estranger. La normativa NIMF-15, en particular, estableix els requisits per al tractament tèrmic de la fusta utilitzada als embalatges que s'utilitzen al comerç internacional.

En aquest sentit, el segellat tèrmic per a embalatge de fusta és una tècnica efectiva per garantir que es compleixin aquestes regulacions. En utilitzar aquesta tècnica, s'evita el risc que les plagues i malalties ingressin al país de destinació, cosa que podria generar greus conseqüències econòmiques i ambientals.
És important esmentar que el segellat tèrmic per a embalatge de fusta és un procés que ha de ser realitzat per professionals capacitats i amb la maquinària adequada per garantir-ne la correcta aplicació.
EMBALEX, S.L.U. | B58108101
C/Empordà, 4. Pol. Ind. Can Bernades - Subirà  08130 - Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona)
Tel. 93 864 01 70 | Fax. 93 864 98 13 | info@embalex.com | www.embalex.com